Menu
Vandaag geopend in Beek 09:00 tot 18:00 uur.
Vandaag geopend in Geleen 09:30 tot 18:00 uur.
Oplossingen voor

DICK MOBY, The Sunny Side of Plastic

 • DICK MOBY, The Sunny Side of Plastic

  DICK MOBY, The Sunny Side of Plastic

  Dick Moby is ontstaan op een surf trip aan de andere kant van de wereld, vanuit een passie voor surfen en watersport en een onvrede over de hoeveelheid plastic die je aantreft op stranden wereldwijd. Ze willen laten zien dat plastic op een betere manier gebruikt kan worden, bv om er hoogwaardige en duurzame producten van te maken. Daarom zijn hun brillen handgemaakt in Italië van biologisch afbreekbaar of gerecycled acetaat. ze omschrijven onze missie in hun manifesto 'The Sunny Side Of Plastic': 

  97% gerecycled acetaat

  Samen met het Italiaanse Mazzucchelli, de marktleider in de productie van acetaat, verwerken we afval acetaat tot zwarte monturen die voor 97% van recycled acetaat gemaakt zijn. (de overige 3% is zwarte inkt)

  Bio acetaat
  Voor alle overige kleuren gebruiken we biologisch afbreekbaar acetaat (M49) van Mazzucchelli. Het door universiteiten en milieu instanties gecertificeerde materiaal wordt zonder ruwe olie of giftige weekmakers gemaakt.

  ZEISS sun lens
  In onze zonnebrillen gebruiken we uitsluitend gecertificeerde lenzen (CR39) van ZEISS met ontspiegelende en verhardende antikras coating.

  Gerecycled lederen hardcases
  Duurzaamheid zit in ons DNA maar mag nooit te koste gaan van kwaliteit. We doen op beide vlakken geen concessies. In Italië hebben we met een verpakkingsproducent een gerecycled lederen hardcase ontwikkeld, die we gebruiken voor de optische monturen. Voor de zonnebrillen hebben we een in Nederland geproduceerde gerecycled cardboard case met magneet sluiting.

   

  Voorlopig alleen in Beek verkrijgbaar

Terug naar het nieuwsoverzicht